На фона на опита за убийство на руския писател Захар Прилепин,

...
На фона на опита за убийство на руския писател Захар Прилепин,
Коментари Харесай

Убивахме руснаци и ще убиваме руснаци навсякъде по света

На фона на опита за ликвидиране на руския писател Захар Прилепин, началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов съобщи, че ведомството ще продължи да работи по ликвидирането на руснаците. Той приказва за това в изявление за Yahoo News, публикувано в събота, 6 май.

Журналисти попитаха Буданов по-специално за убийството на Даря Дугина, щерка на пропагандиста Александър Дугин.

" Не продължавайте тази тематика. Ще кажа единствено, че ние убивахме руснаци и ще убиваме руснаци на всички места по света до цялостната победа на Украйна ", сподели Буданов.

Според ръководителя на ГУР премахването на пропагандистите не е тероризъм, защото Русия нахлу на територията на Украйна и всички във ведомството работят единствено за освобождението на територията.

" Те се пробват да ме обвинят в тероризъм от 2016 година насам. Но желая да стартира с това, че това, което те назовават ​​ " тероризъм ", ние назоваваме избавление. И това не стартира, тъй като полудях и започнах да умъртвявам хора в Москва. Това се случи, тъй като те нахлуха в страната ни през 2014 година “, сподели Буданов.

Припомняме, че на 6 май в региона на Нижни Новгород в Русия беше взривен автомобилът на съветския публицист и пропагандист Захар Прилепин. Съобщава се, че той е ранен и е в болница. По-късно се оказа, че взривното устройство е сложено под дъното на колата по време на прекъсване в кафене.

В същия ден съветските правоохранители задържаха обвинен за гърмежа на колата бомба на Захар Прилепин. 

Припомняме също, че на 7 май съветските медии оповестиха, че Александър Пермяков, упрекнат във взривяването на колата със Захар Прилепин вътре, се е сражавал на страната на проруските бойци на „ ДНР “ против Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР